perjantai 28. lokakuuta 2011

Lontoo

Tosiaan tulin kotiin Lontoosta viime perjantaina. En tajuu miten tässä on ehtinyt vierähtämään jo viikko siitä! No jokatapauksessa matka oli tosi onnistunut ja Lontoo jopa ylitti mun odotukset. Se on kansainvälinen ja vilkas miljoonakaupunki. Turisteja ja maahanmuuttajia oli ihan älyttömästi. Hotelli oli hyvällä paikalla, melkeen Oxford streetin vieressä, mutta se oli kyllä nähnyt varmaan viiltäjä-Jackin ja kaiken maailman kuninkaatkin, sen verran vanha se oli. Lattia narisi ja vessaankin mahtus just ja just yks ihminen. Meidän huone oli vielä kellarikerroksessa ja mun sänky oli tietysti ikkunan alla. Ambulanssin sireenit ja muut yöelämän äänet viereiseltä kadulta kuulu kuin ei olis ollut ikkunaa ollenkaan. Mutta en tosiaan valittanut majoituksesta kun tajusin miten loistavassa paikassa se oli.

Ostoksista suurimman osan tein Primarkissa, joka oli ehkä halvin ja monipuolisin shoppailupaikka Oxford streetillä. Valikoima oli tosi laaja, vaatteiden lisäks oli koruja, kenkiä, laukkuja ja miehille ja lapsille oli isot osastot. Tuotteetkin vaikutti tosi laadukkailta, ei miltään halpiskamalta. Mutta ei mun kaks täyttä kassillista ollut vielä mitään, porukka tuli ulos seitsemänkin Primark-paperikassin kanssa. Mutta jos ei tykkää shoppailla väentungoksessa, sinne kannattaa mennä heti aamulla, nimittäin kahdentoista jälkeen siellä on täys jo täys kaaos päällä. Mä en ainakaan pystynyt katsomaan mitään vaatteita kun joka puolelta puski ihmisiä ja sovituskoppiinkin oli kilometrin jono. Mun hermot ei kestänyt sitä joten raivasin tien ulos melko nopeesti. Topshopiin olin tosi pettynyt, koska ei siellä ollutkaan niin edullista kun luulin. H&M:ään kieltäydyin menemästä, vaikka siellä olikin paljon enemmän ja erilaisia vaatteita kun Suomen H&M:ssä. Muita sellasia kauppoja, mitä Suomessa ei oo, oli ainakin Next ja Bershka.

Ostin Sophie Grayn takin BHS:stä, josta äiti valitti että ei sitä voi käyttää pakkasella ja plaa plaa mut se on niin nätti, et palelen ihan mielelläni se päällä. xD Primarkilta tarttu mukaan kaks paksuu neuletakkia (toisessa on karvakaulus), "Ugg"-saappaat (vaan 5 punnalla=joku vähä yli 6 e), vyö, pari tuubihuivia ja korkeavyötäröiset pillifarkut. Oxford streetillä oli myös sellaisia ns. kojuja, joissa myytiin laukkuja ja t-paitoja. Ostin sellasesta kahella kympillä tosi laadukkaan olosen olkalaukun ja sellasen aivan ihanan nahkasen hapsukäsilaukun (en voi tajuta miten ne makso vaan 20 puntaa) ja sit ostin vielä kympillä sellasen feikki Longchampin, jota äiti sano kauppakassiks. Kyl siit huomaa heti kun lähempää kattoo ettei se oo mikään aito, eikä siinä oo ees logoo, mut käytän sitä lähinnä sillon kun koulukirjat ei mahdu muihin laukkuihin (eli maanantaisin kun on pitkä päivä). Kangas on yhtä vahvan tuntusta kun aidossakin, mutta saumat varmaan menee nopeesti rikki. Oon kuitenkin tosi tyytyväinen ostoksiin!!

Vaikka shoppailu olikin mulle number 1 tällä reissulla, käytiin myös British museumissa, joka totta puhuen oli vähän tylsä. En jaksanut lukea niitä englannin kielisii esittelytekstejä.
Mutta ehdottomasti koko matkan kohokohta oli Phantom of the Opera -musikaali, jota oltiin katsomassa Her Majesty's Theatressa. Se oli upee, parempi kun se elokuva. Ne biisit soi vieläkin mun päässä ja osaan jo sanatkin melkeen ulkoa. :D

Ainoa huono puoli tässä reissussa oli, että me käveltiin kaikkialle ja jalat sattu vielä Suomessakin. Oxford streetin sahaamisen lisäks käveltiin Harrodsille (jossa ei viivytty kauaa kun hintataso oli vähän korkeampaa luokkaa, mutta pitihän sekin nähdä) ja Piccadilly Circukselle monta kertaa, sekä vielä London Eyelle ja Big Benille. Taidettiin me Trafalgar squarellakin käydä. Sain haavat kantapäihin ja kulutin varmaan kokonaisen laastaripaketin kun kävelin ballerinoilla sinne teatterille n. 3 km ja vielä takaisin hotellille. Nyt kun nähtävyyden on nähty, seuraavan kerran keskityn ostoksiin! ;D

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi sulla! :) Käy ihmees kattoo munki.

    www.tiia-stepinmylife.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Sul tosi ihana blogi, kato toki munkin http://maria-marsu.blogspot.com/ ja lukijoille ois tarvetta :) oon ittekkin käynyt Lontoossa, ihana kaupunki :)

    VastaaPoista